Kinderactiviteit: Op zoek naar pier en pissebed

Als vervolg op de vertoning van de film Onder het maaiveld junior’ in Concordia voor kinderen gaf Clint Scholten, kartrekker biodiversiteit, op zaterdag 20 mei een workshop voor kinderen over biodiversiteit. Na een korte inleiding gingen de kids op stap om bodemmonsters te verzamelen. Bodemmonsters van het grasland, uit het bos en op de akker. Weer terug in de schuur mochten ze om beurten de monsters bekijken door een heuse microscoop. Spannend! Maar het resultaat viel nogal tegen. De bodem is bijna zo dood als een pier. Nou ja, die ene pier en die paar pissebedden die gevonden waren, leefden dan wel. Maar het bodemleven laat dus nog zeer te wensen over.

Na afloop had ik het er even over met boer Idse. Het resultaat verbaasde hem niet, maar hij gaf de suggestie om het over een paar maanden nog eens te proberen. Goed idee, lijkt me. Na alles wat er in de grond geïnvesteerd is, moet die toch gaan bruisen van leven!

 

Deel dit bericht: