Lezing van boomgaard-experts

Door Steven Staal

Afgelopen 6 september zijn Bart Willems en Wouter de Boer vanuit hun rol als experts boomgaarden van de Herenboeren Nederland langs gekomen. Zij hebben aan een grote groep van ca 25 leden van onze boerderij uitleg gegeven over wat allemaal komt kijken bij een boomgaard. Waar hou je rekening mee, wat moet je doen etcetera.

Tips
Belangrijke tips die we hebben gekregen zijn: Een goede voorbereiding is het halve werk. Hou ook goed rekening met je eigen bodem hoe deze eruit ziet en kijk welke bomen het lokaal goed doen. En natuurlijk: stem de boomgaard goed af op wat de leden willen. Hou hierbij rekening met hoeveel fruit gewemst is en ook wanneer en voor welk doel. Een boom plant je namelijk voor meerdere jaren en de hoogstam bomen zijn zelfs pas volwassen na 10 tot 15 jaar!

Verder vooruit
Al met al een erg leuke en leerzame bijeenkomst met veel input voor onze plannen. Wij zijn Bart en Wouter dan ook erg dankbaar voor de bijeenkomst gisteren maar ook voor de hulp die zij hebben toegezegd voor de verdere invulling en feedback op onze plannen.

Deel dit bericht: