Skip to content

 

De boeren

Isabel Duinisveld en Idse BillenkampIsabel Duinisveld en Idse Billenkamp

Isabel en Idse zijn twee ervaren boeren die Herenboerderij Usseler Es het eerste jaar tot anderhalf jaar helpen bij het opstarten van de boerderij. 

Isabel was 8 jaar toen ze wist dat ze boer wilde worden. Ze begon haar eigen biologische tuinbouwbedrijf in Noord-Groningen. Zo’n 25 jaar was dat de plek waar ze alles leerde over akker- en tuinbouw en het opzetten van een bedrijf. Idse begon een opleiding aan de Warmonderhof, werkte vervolgens zo’n 30 jaar als meubelmaker.

Samen bestierden Isabel en Idse een aantal jaar het tuinbouwbedrijf van de biologische landbouwschool in Dronten. In een tussenjaar bouwden ze hun eigen huis op wielen. Dat maakt hen flexibel om te kunnen wonen waar ze op dat moment werken, ook op de Usseler Es.

Isabel en Idse over de Usseler Es: “De Usseler Es is een hele mooie plek, veel potentie voor een heel mooie boerderij.”

Begin maart 2023 vertelde Isabel in de Tubantia over haar leven en werk als boer voor Herenboeren

Sanne BeldSanne Beld

Sanne is opgeleid in bos- en natuurbeheer en werkte jarenlang als zodanig. De kloof tussen natuur en landbouw beviel haar niet en ze wilde die overbruggen. Ze deed uitgebreid studie en schoolde zich om tot regeneratief (vee)boer, met het doel om natuur- en veehouderij elkaar te laten versterken. Sanne weet heel veel van regeneratieve veehouderij, het beheren van kruidenrijke graslanden en van regeneratieve begrazing. Haar gedachtengoed heeft veel raakvlakken met dat van Herenboeren. Sanne is al ‘veeboer’ 2 dagen per week in dienst van de Herenboerderij Usseler Es. 

Daarnaast heeft Sanne haar eigen bedrijf, ‘Met de natuur mee’, daarmee houdt zij kleinschalig lakenvelders en schapen o.a. op kruidenrijk grasland van Staatsbosbeheer. Daarnaast ook varkens en kippen. In deze video vertelt Sanne zelf meer over de regeneratieve begrazing van ‘Met de natuur mee’.