Skip to content

Fonds Kleine Beurs

Herenboeren Usseler Es bestaat sinds 1 januari 2023. Samen met onze boeren voorzien wij onze leden van duurzame groente en op termijn ook van eieren, vlees en fruit. Lekker, gezond en dichtbij. En met oog voor de natuur! 

fonds kleine beurs

Stichting Herenboeren / Fonds Kleine Beurs

Iederéén zou toegang moeten kunnen hebben tot een Herenboerderij. Maar we realiseren ons dat de eenmalig inleg en de wekelijkse contributie een drempel kunnen zijn voor mensen met een kleine beurs. Daarom hebben wij een stichting opgericht die de kosten voor gemotiveerde aspirant-leden, die het geld zélf niet kunnen opbrengen, gedeeltelijk óf geheel overneemt. Dit is Stichting ‘Fonds Kleine Beurs’.

Huishoudens met een kleine beurs kunnen zich melden bij de stichting. Wanneer leden voor financiële ondersteuning in aanmerking komen, zal de stichting namens hen lid worden van de Herenboerderij en de financiële verplichtingen (deels) overnemen. De stichting geeft vervolgens een volmacht aan het deelnemende huishouden, waardoor het huishouden zélf het stemrecht krijgt in de coöperatie en ook anderszins, op gelijke wijze als alle andere leden, volwaardig kan deelnemen aan de Herenboerderij. De afspraken tussen de Stichting en de deelnemer zijn confidentieel; alleen het bestuur van de coöperatie kent de financiële afspraken.


Bekijk voor een korte introductie in Herenboeren het bovenstaande filmpje.

Factsheet Kleine Beurs

Download hier een pdf van deze flyer.

Waarom bijdragen aan Fonds Kleine Beurs?

We weten dat financiële armoede ook tot sociale armoede kan leiden, tot eenzaamheid, tot een gevoel van minderwaardigheid en moedeloosheid. Gevangen raken in een negatieve spiraal, vaak van generatie op generatie. Participatie in een Herenboerderij kan helpen de cirkel te doorbreken. De kleinschaligheid, de verbondenheid met andere mensen, het meehelpen met de zaai- of oogstploeg, de klus- of terreinploeg, de verzorging van dieren: er is voor iedereen wat te doen en er is plek voor iedereen. Het haalt mensen uit de anonimiteit. Iedereen kan trots zijn op zijn of haar bijdrage. Het bijdragen aan stichting kleine beurs helpt om ongelijkheid te overbruggen en maakt Twente een nóg fijnere plek voor iedereen om in te wonen en te leven. 

Meedoen?

Mensen met een kleine beurs, maar ook mensen die willen bijdragen, kunnen mailen naar usseleres@herenboeren.nl