Dit is wat de kookgroep doet

Zoals je wellicht weet, hebben we ook een kookgroep, die als voornaamste doel heeft om iedereen te inspireren om mooie, lekkere en gezonde dingen te maken met de prachtige producten die van ons land komen.

Recepten

Dat doen we door recepten aan te bieden, zeker voor de groenten die je niet vaak of misschien zelfs nog nooit eerder tegengekomen bent, maar ook met recepten waar onze culinair bevlogen leden zelf enthousiast over zijn. De recepten zijn te vinden in de HAPP,  maar ook op deze pagina.

Evenementen

Verder helpt de kookgroep ook graag bij evenementen, om wat ondersteuning in culinaire zin te bieden. Het is geen doen om voor al onze 450 monden een 3-gangenmenu te koken, maar we willen wel graag bij feesten en partijen iets lekkers ter inspiratie delen. Dat doen we ook bij meer extern georiënteerde evenementen: bij de Groene Karavaan die langskwam, hebben we de kinderen (en hun ouders!) voorzien van pannenkoeken, die erin gingen als warme broodjes – zowel de ‘gewone’, als de Ayurvedische, als de koolhydraatarme! 

Uitgifte

Daarnaast heb je de kookgroepers misschien al wel gespot bij de uitgifte: we doen ons best om met eventueel overgebleven oogst een kleine versnapering te maken om onze medeboeren te laten genieten en hopelijk wat inspiratie te geven om wat buiten de gebaande culinaire paden te gaan. Dat ‘opmaken van de restjes’ hebben we ook gedaan met de resterende aardbeien op het veld, waar vervolgens heerlijke aardbeienjam van gemaakt is. We zijn nog aan het broeden hoe we die bij een gelegenheid op een goede manier kunnen inzetten!

Deel dit bericht: