Vogeltellingen op de Usseler Es

Wynand Koekkoek is vogelaar en al een heel aantal jaren actief in de wereld van vogelaars. Hij voert regelmatig tellingen uit voor SOVON onder andere de maandelijkse watervogeltelling gedurende de herfst en wintermaanden op het Rutbeek, de MUS tellingen in de Helmerhoek, PPT telling in de winter en wekelijks loopt hij een rondje in de Helmerhoek in het kader van LifeAtlas tellingen.

Sinds een paar maanden telt hij ook de vogels op de Usseler Es. Hij houdt alles bij in grafieken en maakt prachtige foto’s van de vogels die hij aantreft. Wynand heeft ook de torenvalkkast aangeleverd die sinds enige tijd op de Es staat.

In oktober trof hij een groot aantal putters aan op de zonnebloemen. In november waren er veel groenlingen, houtduiven en spreeuwen. Hieronder zie je een grafiek van de soorten die wij op basis van onze biodiversiteitsprotocollen monitoren:

Wijnand heeft daarnaast nog de volgende vogels aangetroffen:

De lichtsituatie liet te wensen over op zondag 5 november (aldus Wijnand), maar toch maakte hij een paar prachtige plaatjes van een Keep en van een groepje Putters.

Deel dit bericht: