Uitgifte in de winter

Vanaf eind juni hadden we wekelijks uitgifte, sinds twee maanden is de uitgifte tweewekelijks. Afgelopen zaterdag was de laatste oogst en uitgifte van dit jaar. De opbrengst van het land in dit eerste jaar is boven verwachting geweest, ook de boeren zijn positief verrast.

Winteroogst

Voor de komende maanden staat er ook nog oogst op het land. Uiteraard is het lastig te zeggen hoe deze oogst door de winter komt en of de kwaliteit goed genoeg is om nog te eten. Dit hangt heel erg af van de temperatuur en de neerslag.

Wat kun je dan nog verwachten?

Boerenkool, spruiten, prei, aardpeer en winterpostelein. Ook is er nog graan dat gemalen kan worden. Het aanbod is echter te mager om een tweewekelijkse uitgifte te doen; leden zouden dan elke keer twee producten kunnen afhalen. Ook gezien de winterrust is het fijn om het oogsten en uitgeven één keer per maand te houden. In januari en februari is er maandelijks oogst. Eind januari kijken we verder naar maart en april. De verwachting nu is om in maart in elk geval nog een uitgifte te plannen, maar dit hangt dus sterk af van wat voor winter we krijgen. 

Nieuwe seizoen

De start van het nieuwe seizoen zal komend jaar veel eerder zijn dan afgelopen jaar. Half maart is er al van alles te planten en te zaaien. Met een beetje (weersafhankelijk) geluk is er dan in de tweede week van april al van alles te oogsten. Maar in mei zullen we volop gaan draaien en kun je weer inplannen om elke zaterdag op de boerderij te komen voor oogsten, uitgifte, afhalen groente en leuke klusje doen. 

 

Deel dit bericht: