Boer Sanne is gestart

Het is zo ver. Sanne Beld is 1 maart bij ons van start gegaan voor twee dagen per week. In principe voor twee dagen, maar je zult haar dan nog niet altijd op de Es aantreffen, want haar koeien verhuizen pas naar de Es als de omheining klaar is. Die verzorgt ze dus zo lang nog elders. We zijn heel blij dat Sanne onze boerderij en de community komt versterken! 

Over Sanne
Sanne Beld woont en werkt in Haaksbergen, is opgeleid in bos- en natuurbeheer en werkte jarenlang als zodanig. De kloof tussen natuur en landbouw beviel haar niet en ze wilde die overbruggen. Ze deed uitgebreid studie en schoolde zich om tot regeneratief (vee)boer, met het doel om natuur- en veehouderij elkaar te laten versterken. Met haar bedrijf ‘Met de natuur mee’ houdt zij kleinschalig lakenvelders en schapen o.a. op kruidenrijk grasland van Staatsbosbeheer. Daarnaast ook varkens en kippen. Sanne weet heel veel van regeneratieve veehouderij, het beheren van kruidenrijke graslanden en van regeneratieve begrazing. T.g.v. natura 2000 raakt zij haar pachtgronden van Staatsbosbeheer kwijt. Op zoek naar nieuwe grond zag zij onze vacature. Haar gedachtengoed heeft veel raakvlakken met dat van Herenboeren en er was meteen een klik. Zij heeft ook enige ervaring met fruitbomen en -struiken en kan daarmee ook tot steun zijn van de boomgaardploeg. Wij nemen meteen een deel van haar kudde over (3 drachtige lakenvelders!).
 
Meer over Sanne
Via deze link kan je meer lezen over Sanne en haar bedrijf.
Sanne was in 2023 te gast bij de podcast van Richard de Leth.
 
 

Deel dit bericht: