Archeologisch onderzoek op de Usseler Es

Op woensdag 13 maart heeft Laagland Archeologie uit Almelo archeologisch onderzoek uitgevoerd op onze grond op de Usseler Es. Op de plek waar het toekomstige waterbassin komt ging de schop in de grond. Bestuurslid Sharon Franke vertelt er meer over.

Waarom archeologisch onderzoek? 

“Gezien de gewenste diepte van het waterbassin en het feit dat we op de Usseler Es zitten was er een onderzoek nodig. Er is in het verleden al veel onderzoek gedaan op de Usseler Es en er zijn daarbij ook vondsten gedaan. Maar precies op de plek van het bassin nog niet. Daarom was dit onderzoek vereist vanuit de gemeente.”

Wat is er gedaan?

“De archeologen hebben proefsleuven gegraven om te inventariseren of er zich op de plek van het waterbassin iets in de grond bevindt dat archeologisch gezien interessant zou kunnen zijn en waar aanvullende opgravingen voor nodig zouden moeten zijn. We moeten nu wachten op het formele rapport van de archeologen, dat gaat dan naar de gemeente en daarna krijgen we hopelijk groen licht om het waterbassin aan te leggen. Binnenkort volgt dus een update.”

Hieronder voor wie het interessant vindt de plaatsen waarop eerder onderzoek is gedaan en de vindplaatsen die zijn aangetroffen. Het plaatje is helaas niet heel scherp.

Deel dit bericht: